DOLAR

34,3054$% 0.31

EURO

37,5445% -0.07

STERLİN

44,9573£% 0.06

GRAM ALTIN

2.925,56%1,27

ONS

2.657,00%1,05

BİST100

8.876,22%-0,98

BİTCOİN

2138879฿%-0.82503

a
REKLAM
REKLAM
  • Vidyoto
  • HABER
  • Hyundai Yazılım Tanımlı Araçlar İçin 12.6 Milyar Dolar Harcayacak

Hyundai Yazılım Tanımlı Araçlar İçin 12.6 Milyar Dolar Harcayacak

Hyundai Yazılım Tanımlı Araçlar İçin 12.6 Milyar Dolar Harcayacak
0

BEĞENDİM

REKLAM
REKLAM
REKLAM

Ürün geliştirmeyi hızlandırmak ve geliri artırmak amacıyla Hyundai Yazılım Tanımlı Araçlar İçin 12.6 Milyar Dolar Harcayacak.

REKLAM

Hyundai Yazılım Tanımlı Araçlar İçin 12.6 Milyar Dolar Harcayacak

Tüm Hyundai, Kia ve Genesis markalarında, kablosuz güncellemeler için yeni bir işletim sistemi oluşturulması da dahil olmak üzere, ürün geliştirmeyi hızlandırmak ve geliri artırmak amacıyla yazılım geliştirmeye 2030 yılına kadar Hyundai Yazılım Tanımlı Araçlar İçin 12.6 Milyar Dolar Harcayacak. Otomobil üreticisine göre, “çarpıcı hızlarda” performans gösteren ve her otomobilin yeniden satış değerini artıran teknolojiyle donanmış bir “yazılım tanımlı araçlar” dalgası başlayacak.

Bu süreçten geri kalmak istemeyen Hyundai Motor Group da “programlanabilir otomobilleri” piyasaya sürmek için hızlanan yarışa girerken, küresel bir yazılım merkezinin kurulmasını, Seviye 3 otonom sürüş sisteminin tanıtılmasını ve 2025’ten itibaren iki yeni elektrikli araç platformunun piyasaya sürülmesini gerçekleştirecek.

Hyundai Yazılım Tanımlı Araçlar ile Ne Hedefleniyor?

Hyundai Motor Group Ar-Ge Bölümü başkanı Chung-Kook Park, gerçekleştirecekleri büyük yatırımı duyururken, “Bütünsel yaklaşımımız Hyundai Motor Group’u mobilite paradigmasındaki dönüşüme öncülük etmesi için güçlendirecek. Yazılım yoluyla gelişme yeteneğiyle güçlendirilmiş vizyoner araçlar üretmek, müşterilerin araçlarını fabrikadan çıktıktan çok sonra bile en son özellikler ve teknolojiyle güncel tutmalarını sağlayacak” dedi.

REKLAM

Hyundai Motor Group, sürekli olarak güncellenebilir yazılımın, müşterilerin araçlarını güncel tutmak için yeni işlevler ve özellikler sunarken çeşitli ve istikrarlı gelir akışları sağlayacağını düşünüyor. Hyundai, donanımla birlikte yazılım geliştirerek “planlama, tasarım ve üretim dahil tüm seri üretim süreçleri için gereken süreyi önemli ölçüde azaltmayı” taahhüt ediyor. Böylece daha fazla verimlilik, daha düşük maliyetler ve daha büyük marjlar sağlamayı planlıyor.

REKLAM

Tüm segmentlerdeki EV’ler için eM ve eS platformu

Hyundai Motor Group İcra Kurulu Başkanı Euisun Chung, Koreli otomobil üreticisini yapay zekadan yararlanan ve robotik, kendi kendini süren taksiler ve kentsel hava hareketliliği gibi yeni alanlara öncülük eden yeni nesil elektrikli teknolojilerin tedarikçisine dönüştürmeyi hedefliyor. 2025’te eM ve eS olmak üzere iki yeni elektrikli araç platformu hazır. Bu platformlar, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 ve Genesis GV70 gibi şirketin yeni EV dalgasını destekleyen e-GMP mimarisini takip ediyorlar. Hyundai, eM’nin mevcut EV’lere göre sürüş menzilinde yüzde 50 artış sağlayacağını söyledi. Ayrıca Seviye 3 ve üstü otonom sürüşü de destekleyecek.

Hyundai, bu yıl Genesis G90 için Otoyol Sürüş Pilotu sisteminin yeni bir versiyonunda Seviye 3 teknolojisini sunmaya başlayacağını söyledi. eS mimarisi, amaca yönelik araçlar veya PBV’ler için bir EV kaykay olarak tasarlanmıştır. Teslimat ve yolcu çağırma için özel olarak tasarlanmış bu ticari filo araçları, Kia’nın stratejisinin önemli bir unsuru. Bu yeni platformlar, piller ve motorlar da dahil olmak üzere şirketin elektrikli araç bileşenlerinin daha fazla standardizasyonunu ve modülerliği yansıtırken, ölçeğin artırılmasına ve maliyetlerin düşürülmesine yardımcı olacak.

Maliyet indirimlerinin bir kısmı, bir arabada ihtiyaç duyulan elektronik kontrol ünitelerinin sayısını azaltmaktan gelecek. Gelecekte, entegre bir kontrolör daha geniş bir araç sistemleri yelpazesini denetleyecek. Bu yeni nesil kontrolörler, otomobil grubunun yakında seri üretilen Seviye 3 otonom araçlarını etkinleştirecek ve Seviye 4 ve Seviye 5’in ticarileştirilmesini destekleyecek.

Tüm Otomobiller Yazılım Güncellemeli Olacak

Hem tamamen elektrikli hem de içten yanmalı motorlu otomobiller için 2025’ten itibaren tüm araçlarda kablosuz güncellemeler mevcut olacak. Hyundai Motor Group, güncellemelerin bir otomobilin yazılımını aracın ömrü boyunca güncel tutacağını ve yeniden satış değerini artıracağını söyledi. Kablosuz güncellemeler, dahili olarak geliştirilen bir Bağlantılı Araç İşletim Sistemi veya ccOS tarafından desteklenecek. Hyundai, bu sistemi kullanarak, önümüzdeki yıl Talep Üzerine Özellik hizmetleri sunmaya başlamayı planlıyor. Bu, müşterilerin araçlarına göre uyarlanmış dijital özellikler ve işlevler satın almalarını sağlayacak. Hyundai, özelleştirilebilir bağlantı teknolojisinin “çarpıcı hızlarda” çalışacağını söyledi. Şirket, 2025 yılına kadar yaklaşık 20 milyon aracın hizmete kaydedilmesini bekliyor.

Hyundai’nin Gelecek Öngörüsü

Hyundai, bu yeni teknolojiyi robotik, araç çağırma, otonom filo araçları ve hava mobilite ağlarına geçirerek, dört tekerlekli otomobil işinin ötesine geçme potansiyeli görüyor. Bu gelişmelerin, Hyundai Motor Group’u, toplum değiştikçe, ulaşım araçları geliştikçe ve yazılım tanımlı araçlar yaygınlaştıkça tamamen yeni mobilite çözümleri sağlamanın ön saflarına yerleştireceği düşünülüyor. Grup, mobilite endüstrisi paradigmasının tamamen dönüştürüldüğü ve insanların bir araba sahibi olmasalar bile rahat ve sorunsuz seyahatin keyfini çıkarmasını sağlayan bir gelecek öngörüyor.

Hyundai Yazılım Tanımlı Araçlar İçin 12.6 Milyar Dolar Harcayacak

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayın: Vidyoto

REKLAM
REKLAM
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Otomobil Vergisi Dünya Rekortmeni Ülke Türkiye