DOLAR

39,4056$% 0.11

EURO

45,6670% 0.29

STERLİN

53,5366£% 0.2

GRAM ALTIN

4.299,93%0,37

ONS

3.395,73%0,32

BİST100

9.363,56%0,14

BİTCOİN

4170905฿%-0.94382

a

Klasik Otomobil Kulübü 2025 Bahar Rallisi

Klasik Otomobil Kulübü 2025 Bahar Rallisi
0

BEĞENDİM

REKLAM
REKLAM
REKLAM

Klasik Otomobil Kulübü 2025 Bahar Rallisi 19-20 Nisan tarihleri arasında Kapadokya’da gerçekleştirildi.

REKLAM

Klasik Otomobil Kulübü 2025 Bahar Rallisi

Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun 2025 yarış takviminde yer alan Bahar Rallisi, 19-20 Nisan tarihlerinde Kapadokya’da yapıldı. Kulübün bu yılki üç yarışından ilki olan etkinlikte 33’ü yarışmacı olmak üzere toplam 75 klasik otomobil start aldı.

Kapadokya’daki Marriot Bonvoy Otel’in bahçesinde toplanan yarışmacılar, bölge halkı ve izleyicilerle birlikte kalabalık bir atmosfer oluştu. Ralliye katılan klasik otomobiller hem yerel hem de ulusal basının ilgisini çekti.

Ralli, 19 Nisan sabahı erken saatlerde yapılan hazırlıkların ardından saat 12.30’da başladı. İlk etapta Nevşehir ile Niğde arasındaki Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde mola verildi. Sekiz katlı yapısıyla dikkat çeken Derinkuyu Yeraltı Şehri, tarihsel olarak büyük topluluklara barınma ve temel ihtiyaçları sağlama imkânı sunmuş yapılar arasında yer alıyor. Diğer benzer örneklerden biri olan Kaymaklı Yeraltı Şehri’nden farklı olarak Derinkuyu’da misyoner okulu, günah çıkarma alanı, vaftiz havuzu ve derin bir kuyu bulunuyor.

Yarışın ikinci etabı Ürgüp çevresinde gerçekleşti. Katılımcılar, Peri Bacaları’nın yer aldığı doğal güzellikler arasında etapları tamamladı. Uygun hava koşulları sayesinde etkinlik planlandığı şekilde sürdürüldü.

REKLAM

Rallinin ikinci günü olan 20 Nisan’da sabah saatlerinde Güvercinlik Vadisi’nde balonların kalkışı eşliğinde başlayan rota, Kızılırmak kıyısındaki mola noktasının ardından, oteldeki finişle tamamlandı.

Etkinlik, Kaya Otel’de düzenlenen ödül töreni ve gala gecesi ile sona erdi. Genel klasman sonuçlarına göre Burak-Fulden Dağaltı birinci oldu. Ege Özalp-Ege Anıl ikinciliği, Cengiz-Ayşe Çiğdem Kabatepe ise üçüncülüğü elde etti.

Trafik kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen organizasyonda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayın: Vidyoto

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

OSD Tedarik Başarı Ödülü’nü Maxion Jantaş Aldı