34,2599$% 0.04
37,6443€% -0.05
44,9487£% -0.16
2.919,72%-0,05
2.650,36%-0,11
9.109,34%2,37
2138318฿%0.73641
İçişleri Bakanlığının aldığı kararla 1 Kasım’da başlayacak olan Çakar Tertibatı Yasağı Oto Elektrik Tesisatçılarına Fazla Mesai Yaptırıyor.
İçişleri Bakanlığı trafikte ‘çakar’ kullanarak sanki ayrıcalıklı bir sınıf varmış gibi bir algıya neden olan usulsüz emniyet şeridi kullanarak trafik kurallarına uymadan kendilerine geçiş üstünlüğü sağlayanlar için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, kamudan başlanarak özel araç sürücüleri dahil ‘yetkisiz çakar’ kullanımının 1 Kasım’dan itibaren yasaklanacağını, bu tarihten itibaren kamuda, mahalli idarelerde, diğer meslek kuruluşları ve üniversitelerde üst yönetici, genel müdür, daire başkanı veya başka unvanlar ile görev yapan kamu görevlilerinin kullanımındaki araçlarda ‘çakar’ olarak tabir edilen ışıklı uyarı işaretlerinin kullanımına izin verilmeyeceğini açıkladı. Karayolları Trafik Kanunu’nun 71’inci ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 141’inci maddesinde, acil durum ve zorunlu hallerde geçiş üstünlüğü verilen ambulans, itfaiye ile kolluk kuvvetleri araçları sıralanarak, bu üstünlüğün hangi durumlarda ve nasıl kullanılacağı belirlendi. Yayımlanan usul ve esaslar ile hangi araçların geçiş üstünlüğüne sahip olacağı, hangi şartlar oluştuğunda bu hakkın kullanılabileceği, yetkisiz kullanılması halinde ise uygulanacak yaptırımlar ile ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin ne şekilde olacağı net bir şekilde düzenlendi. İçişleri Bakanlığının aldığı kararla 1 Kasım’da başlayacak uygulama nedeniyle “çakar ve ikaz sireni kullanımı yasak olan” birçok araçtaki bu tertibatlar sökülmeye başlandı. Türkiye genelindeki birçok oto elektronik firması da uygulama nedeniyle yoğun mesai yapıyor.
Mevzuata uygun olmayan, çakar ve sesli ikaz sisteminin bulunduğu araç sürücülerine bin 2 lira cezai işlem uygulanacak. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca kullandığı aracın tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenecek.
Otogazın Litre Satış Fiyatı Yeniden Zamlandı