34,7530$% 0.03
36,5688€% 0.04
44,0666£% 0.07
2.956,69%0,21
2.648,37%0,25
9.827,23%1,51
3333619฿%0.01344
Aracınızın hasarını karşılayan kasko pahalı, başka aracın hasarını karşılayan trafik sigortası fiyatları ise değişken. Peki Daha Ucuz Kasko ve Trafik Sigortası İçin Ne Yapmalısınız?
Fiyatı nedeniyle ve zorunlu olmadığı için rağbet görmese de kaskonun önemi büyük. Zorunlu trafik sigortası adı üstünde zorunlu ve kaza halinde karşı tarafın hasarını karşılıyor. Aracınızda oluşacak herhangi bir hasarı ya da tedavinizi kesinlikle karşılamaz. İsteğe bağlı olan kasko ise hasarları, sizin veya teminata göre yanınızdaki yolcuların sağlığıyla ilgili oluşan tüm masrafları karşılar.
Trafik poliçesinde karşı tarafa vereceğiniz maddi zararın limiti araç başına 36 bin lira, kaza başına 72 bin lira. Lüks veya birden fazla araca çarpabilirsiniz. O yüzden kaskonuz olsun ve kasko yaptırırken ‘ihtiyari mali mesuliyet’ limitini 100 bin liranın üzerinde belirleyin. Trafik poliçesi yetersiz kalırsa eksiği kasko tamamlar. Ama her iki sigorta da ayrı bir maliyet. Ucuzu mümkün mü? Evet…
KASKO sigortasında durum farklı
Kasko sigortasında tavan fiyat yok. Fiyat teminata göre değişiyor. Muafiyetli bir kasko satın almak primleri düşüren bir durum. Ancak muafiyet indirimi, olası hasar esnasında oluşan maddi tutarın belirli bir kısmının araç sahibi tarafından karşılanması anlamına geliyor. Doğan Sigorta Brokerlik CEO’su Selcen Gür’ün verdiği bilgiye göre kasko şu durumlarda ucuza yaptırılabilir:
Sigorta şirketleri öğretmenler, doktorlar, TSK personeli gibi bazı meslek gruplarına özel indirim yapıyor. Bazı sigorta şirketlerinin hazırladığı özel ürünler de var. Örneğin; ‘Kullandığın kadar öde’ veya ‘mini kasko’ gibi fakat bu ürünlerde de teminat bedelleri düşük. Yani alacağınız riske göre prim de düşüyor. Aracın model yılının büyük olması (10 yaş ve üstü) primi artıran bir durum olarak karşımıza çıkıyor.
Kaynak: Posta
https://www.vidyoto.com/pert-kayitli-satin-alinan-otomobile-kasko-yaptirmak-mumkun-mu/
Sürücüler Dikkat! O İlde Kış Lastiği Kullanımı Zorunlu Değil