DOLAR

34,2374$% 0.26

EURO

37,8279% 0.11

STERLİN

44,9821£% -0.08

GRAM ALTIN

2.922,63%0,24

ONS

2.655,07%-0,02

BİST100

8.898,23%-1,27

BİTCOİN

2081158฿%0.2838

a
REKLAM
REKLAM
  • Vidyoto
  • HABER
  • Çinli Otomobil Markaları Avrupalıları Korkutmaya Başladı

Çinli Otomobil Markaları Avrupalıları Korkutmaya Başladı

Çinli Otomobil Markaları Avrupalıları Korkutmaya Başladı
0

BEĞENDİM

REKLAM
REKLAM
REKLAM

 

REKLAM

Rekabetçi ve agresif fiyatlı araçlarla Avrupa’da büyümeye devam eden Çinli Otomobil Markaları Avrupalıları Korkutmaya Başladı.

 

Çinli Otomobil Markaları Avrupalıları Korkutmaya Başladı

 

Covid-19 sonrası ekonomileri olumsuz etkisi altına alan enflasyonist ortam Avrupa’da da birçok insanın satın alma gücünü gözle görülür şekilde düşürdü. Alım gücü düşen insanların da yeni otomobil tercihlerinde daha ucuz marka ve modellere yöneldiği bir gerçek. Bu gerçekten yola çıkan Stellantis CEO’su Carlos Tavares, Avrupa otomobil endüstrisinin Çinli rakipleriyle rekabette bir yol ayrımında görüyor. Tavares’e göre, Avrupa otomobil endüstrisi,  Çinli otomobil üreticileriyle artan rekabet karşısında üretim kapasitesini büyük ölçüde azaltmak zorunda kalacak.

 

Çinli Otomobil Markaları‘nın rekabetçi ve agresif fiyatlı araçlarla Avrupa’da büyüdüğünü söyleyen Tavares; “Avrupa ve Çin otomobilleri arasındaki fiyat farkı çok fazla. Mevcut durumda bir şey değişmezse orta sınıf Avrupalı ​​müşteriler giderek Çin modellerine yönelecek” dedi. Avrupa emisyon düzenleme rejiminin bölgedeki otomobil üreticilerine yardımcı olmadığını söyleyen Tavares, yönetmeliğin, Avrupa’da üretilen elektrikli otomobillerin Çin’de üretilen benzer araçlardan yaklaşık yüzde 40 daha pahalı olduğuna dikkat çekti. SAIC’den MG ve BYD, Geely’den de Zeekr ve Nio, elektrikli otomobilleriyle Avrupa’da satış yapan Çinli otomobil üreticileri olarak yer alıyor.

 

Avrupalı karar vericilerin izleyebileceği iki yol olduğundan bahseden Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Avrupa pazarı Çinlilere açık tutulmaya devam ettikçe le bunun sonuçları hiç de iç açıcı olmaz. Kapasitelerin düşmesi ve fabrikaların daha uygun ülkelere yerlere taşınması gerekir. Bu, tüm otomotiv değer zinciri için geçerli. Diğer bir seçenek ise Avrupa’yı “yeniden sanayileştirmek”, kaybedilen endüstrileri ve üretim zincirlerini geri getirmek. Ancak bunu yapabilmek için AB’de hala yapılacak çok şey var, daha farklı bir ticaret politikasına ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

Stellantis CEO’su Carlos Taveres endişelenmekte pek de haksız değil. Çünkü yeni açıklanan Ocak-Kasım 2022 ihracat verilere baktığımızda, Çinli otomobil markalarının Avrupa’ya yaptıkları ihracat 2021 Ocak-Kasım önemine göre yüzde 165 artmış durumda. Çinli elektrikli otomobil üreticileri 2022 Ocak-Kasım döneminde toplam 3.2 milyar Dolar değerinde elektrikli otomobil ihracatı gerçekleştirmiş. İçten yanmalı modeller ile birlikte ihracat rakamı 6 milyar Doları aşıyor. Satışların yüzde 70’ine yakını ise Belçika ve İngiltere’ye gerçekleştirilmiş. Eğer Tavares’in bahsettiği önlemler alınmazsa Avrupalı otomobil üreticileri için tehlike sinyalleri iyiden iyiye artmış olacak.

 

Otomotiv sektörüne yönelik diğer güncel gelişmeleri takip etmek için Vidyoto Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye Otomobil Pazarı 2022’yi Büyümeyle Kapattı